Conèixer l'any nou

El destí és un comodí imprevisible. I el que m'ha passat a la nit de Cap d'Any, em sembla que és un regal lúdic, però increïblement generós. No obstant això, per aconseguir-ho, necessitava escoltar el cor a temps.


A la vigília de Cap d'Any, no em vaig adonar que l'entusiasme de Andryusha per reunir-se amb l'Any Nou a la plaça central de la ciutat d'alguna manera va arribar a res. I em va informar sobre això el 31 de desembre, referint-se a un lleu malestar general i malestar general, i després va sortir a les coses urgents del treball: tot està bullint i tot en brut. Vaig dubtar a casa, empaquetant el pastís, que es va cuinar per al treballador festiu sabantuychika. Només vaig llançar un tros de pastís a la boca, com va cridar el mòbil Andrew. Aquest és sempre el cas: avorriu-mosques i, sens dubte, s'oblidarà alguna cosa. De la mateixa manera que va ser: amb una boca plena de menjar, vaig començar frenèticament a la recerca d'un telèfon que vaig escoltar cantant un baríton esquerdat d'algun lloc. "Creus que has descobert el que necessites?".

Amb pressa, mai no vaig mirar el número , tractant d'empassar una bola de crema de galetes enganxada a la gola, però ell no s'hi tragó. En resposta al meu silenci al telèfon, la dona va riure de veu alta:
- Bé, ens van parlar dels nostres plans? Ja estic a la perruqueria! Digues-me quan t'ho diguis adéu, May lav! I no tiri! Fins que no em digueu, no us mostreu! Per què estàs callat, lapulya?
Hi va haver un silenci sospitós en el receptor, i després la dona va esmear de manera despectiva i continuada:
"Bé, Andryusha!" Ets un noi adult, decidiu qui hauria d'estar amb aquesta nit! I no callis com si no estiguessis allà!

Tan bon punt es va desconnectar , i el sonor histèric dels pitbulls curts, vaig sortir de l'estupor i vaig sentir que la galleta caigué cap a baix. I només després sentia com sacsejaven les mans, i el cor li passava com si hagués estat caçat. S'hauria precipitat a tota velocitat, però no hi havia cap lloc per córrer. Aquí va colpejar que hi havia orina al pit, respirava ràpidament, i el pols copejat es feia ressò en els seus temples ...
Fins a l'últim segon, fins a l'últim segon, fins que va pronunciar el nom d'Andrei, esperava que aquesta dona amb una rialla sonora i les entonacions imperioses de la noia mimada es trobessin equivocades amb el nombre. Bé, és com la vespra d'Any Nou: la vanitat, la pressa, introduint el dit equivocat en el nombre equivocat ... Però quan ella, amb la tendra negligència d'un propietari de ple dret, va cridar l'amor de tota la meva vida, Andryusha, em vaig adonar que aquest és el final. I cap feliç any nou feliç final amb l'exposició d'un error o una broma estúpida i alegre-feliç besa, llàgrimes i regals no serà. La propera vespra d'Any Nou, que acabava de brillar en la meva imaginació amb un cel estrellat, llums de Bengala i focs artificials a la plaça central, de sobte em mirava amb preses negres d'ulls negres i somrigués de costat.
- Scum! - Amb l'odi va dir un buit somrient sord. "Quina escòria covarda que ets!"

Tear no hi era. Això és jo, quelcom que pot esclatar en un moment en què James Bond, al final, salva la seva propera núvia de llarga costura i la embolica amb els seus braços forts. No hi havia llàgrimes. I el cap era més clar que mai, i en aquest context de claredat els corbs negres pensaven en un cercle: un és més negre que l'altre.
Sota el seu incansable gir, vaig girar per l'apartament, recollint les meves pertinences. Afortunadament, Andrew no va fer a la vespra de les vacances al garatge la meva gran maleta, comprada amb motiu de la propera missió estrangera.

La reunió va ser sorprenentment fàcil . La memòria va reproduir de manera útil una llista de les coses més necessàries, i jo, a mesura que va resultar, es va llançar un després de l'altre a la maleta. Llançant l'assecador de cabell i una petita caixa amb maquillatge, vaig tancar la maleta, vaig posar els documents a la bossa i vaig mirar al nostre apartament des del llindar. Tot i les tarifes precipitades, es veia festiva. Un arbre de Nadal a la cantonada, una serpentina al llarg de les cornises, coberta amb una tassa de taula intel·ligent ... I llavors el meu telèfon mòbil va sonar. L'habitació era desconeguda i vaig acceptar el repte.
- El sol! La veu de Andrei va sonar. "Estaré una mica tard en el treball, però no et preocupis". Vaig oblidar el telèfon a casa, apagar-lo perquè els clients no ...
Vaig apagar el mòbil a mitja oració, posar-lo a la butxaca i sortir de la casa. La maleta era alhora voluminosa, però molt còmoda, i la vaig fer rodar davant meu. El pastís es va deixar a casa, així que no tenia sentit anar sense que ell funcionés. Vaig trucar al meu cap, es va referir a circumstàncies de força major, i em va demanar que em donés un dia lliure, prometent portar a treballar després de les vacances com a compensació per a dos coques senceres. Sobre això i decidit. A la màquina em van donar desitjos banals abans de l'Any Nou, i ella només caminava sense saber-ho fins a on. No tenia cap pla d'escapament. No l'he preparat. I qui està preparat per a això? Si no, les dones orientals, penjaven prudentment de cap a peus amb joies en cas d'expulsió inesperada d'un paradís familiar. Aquesta és la formació de la vida! També sóc un pioner, sempre disposat a sortir!
No vaig tenir temps de pensar aquesta idea completament raonable. A prop meu, un taxi es va desaccelerar, i el conductor, amb l'aspecte ferotge d'un gos lluitador, es va recolzar per la finestra, va somriure i va fer rosegadors: "On anem?" Vaig retrocedir, vaig reflexionar un moment i, deixant de banda l'adreça de la meva germana, es va ficar al cotxe.

Les germanes no tenien casa , però vam canviar les claus per cada foc durant molt de temps, així que vaig entrar a l'apartament sense cap problema i després vaig escriure Lyubasha.
"No acaba de revisar". - Em va exhortar amb la veu autoritzada de la seva germana gran. - Hi ha conyac al bufet. Vaig a deixar una mica de gram de glut de 50 grams. I menjar alguna cosa ...
- Sí, no ho faig! Encara així! - A través de les dents es va disparar, enutjat amb la meva germana per aquest to estúpid. "Em va malmetre totes les vacances, però no parlo de la vida en absolut". Voldria tallar totes les cues alhora, i després em vaig estrenar fins a les vacances, i que ara cada vegada que recordo la vigília d'Any Nou per la resta de la meva vida?
- No, corregiremos aquest "karma" retorçat! - La veu de la germana es va fer sonora i resolta. - Avui faràs tot allò que heu planificat: anireu al centre i trobareu unes vacances a l'aire lliure ...

Vaig tenir prou temps per posar-me en ordre. Només aquí per demanar un taxi per arribar al centre, era irreal. I vaig anar a l'últim minibús. No hi havia molts passatgers: un noi i una nena vestida per Father Frost i Snow Maiden, una parella casada carregada de bosses i bosses, i un noi bonic amb un petit arbre de Nadal en viu. Encara vaig pensar, assegut al microbús que havia arribat tard amb la compra: portaria la casa de la bellesa verda, i no tindrà temps per vestir ...

Mentre gemegava de costat en les cantonades , el minibús es dirigia cap al centre francament sense voler. En una de les cruïlles, el seu motor va sobtejar sobtadament, va sonar fort i va morir. Abans de l'Any Nou, hi havia mitja hora. El conductor maleït, va ser útil veure el carburador, Santa Claus i el passatger amb l'arbre, que havia deixat el seu arbre sota la meva supervisió, va començar a unir-se a ell. El motor estava en silenci, els automòbils anaven rebotant, i tot això, el tarar, sembla, molestava els cels. La neu va caure tan generosament i inesperadament que vaig començar, va deixar l'arbre a la cabanya i se'n va anar. Abans de la batalla de la plaça, les campanades van romandre 15 minuts. A la mateixa plaça era necessari estampar un quilòmetre i mig. Cap va intercanviar mirades amb els passatgers i es va adonar que ens reunirem amb les vacances aquí mateix.
El noi va ficar amb fermesa i facilitat el seu arbre de Nadal al llit de flors calç més proper, un matrimoni va treure de les seves bosses xampany i aperitius, Santa Claus i Snegurochka es van allunyar d'allà (vaig pensar que d'una bossa amb regals) tasses de plàstic vermell i el conductor - llums de Bengala i galetes que s'emmagatzemen per néts. Vaig pensar amb molt de gust sobre el pastís, va deixar sobre la taula, i va prendre una tassa de plàstic amb xampany trémula.
- Per a la felicitat! Deixeu que l'any de sortida passi al pròxim dia! - Va dir el pare Frost.
- Bé, juguem amb la música! Va dir el noi amb l'arbre de Nadal. - Jin! - Va tocar el meu got i va somriure amb tanta sinceritat i obertament que em vaig sentir càlid al cor. Vaig mirar al seu voltant i vaig veure que el meu desig de conèixer les vacances al cel obert s'havia fet realitat. Divertit, estrany, estúpid, però encara estic aquí! Podia haver plorat ara, tancar-se al bany de la seva germana, i maleïa aquella campana estúpida, i odiava les campanes d'Andrei ... Però estic aquí i ara, on jo volia. Així que tot va bé - la forma en què hauria de ser!

Vaig netejar les llàgrimes que venien corrent , i el meu veí em va donar immediatament un tovalló:
"Pren-ho, o la màscara fluirà!" Una vegada més va somriure amb sinceritat i em va mirar als ulls. - Teniu ulls molt bells i expressius. No puc esbrinar. Són verds?
Vaig riure. La seva atenció era trivial, però es comportava amb sinceritat i senzillesa.
"Quads són verds!" Ets gris?
- Sí. Sóc el nom de Sergey. I tu?
- Anastasia I ...
- Per conèixer! - ens vam conèixer, es va beure un got de xampany i es va conèixer l'Any Nou a tres quadres del centre on es va estrenar la música i es van disparar focs artificials. I després van parlar amb Sergei tota la nit. Ell i jo no teníem cap lloc per apujar-nos. Ens vam acomiadar dels nostres companys de viatge a l'atzar, es va acomiadar del conductor de l'autobús llançadora, que va ser eliminat per l'accident, i després va decidir anar a la barra de nit més propera. L'arbre es va quedar al mig del llit de flors.
"Crec que està millor aquí!" - va dir Sergei, quan ens vam marxar. Vaig treure el telèfon mòbil de Andrei de la butxaca i, silenciosament, el vaig enterrar a la neu sota l'arbre ...
Què va passar després? Set dies feliços de l'any nou, quan no podíem parlar entre nosaltres, fer-nos pressa per dir-nos sobre nosaltres mateixos el més important. I després em vaig mudar de la meva germana a Sergei, perquè no podia imaginar com vivia abans sense ell ...